Kursinnehåll:
- Brandens uppkomst
Vad kan orsaka brandens uppkomst och hur vi ser till att förebygga detta på ett säkert sätt.
- Brandförlopp
Här förevisar vi brandförloppets olika skeenden.
- Åtgärder vid brand och utrymning
Hur ni på ett säkert sätt släcker, larmar och utrymmer er arbetsplats vid uppkomst av brand
- Brandsläckning
Här övar vi praktiskt handhavande av handbrandsläckare och brandfilt.
Brandskyddsutbildning kostar fr. 8500kr
Kursfakta
Vi övar genom brand i gasolkar samt branddocka.
Kurstid:
2 h
Max antal/kurs:
20 st
Språk:
Svenska eller Engelska
Vi vill erbjuda våra kunder högkvalitativa hjärtstartare på företaget för att se till att fler liv går att räddas vid plötsligt hjärtstopp!
Det är även viktigt med återkommande utbildningar inom hjärtstartare, hjärtstopp, HLR osv.
Känn er hjärtligt välkomna att höra av er till oss så ska vi hitta en bra lösning för både utbildning och hjärtstartare på företaget.
Med oss är du säker i 6 år framåt!
Vi vill erbjuda våra kunder högkvalitativa hjärtstartare på företaget för att se till att fler liv går att räddas vid plötsligt hjärtstopp!
Det är även viktigt med återkommande utbildningar inom hjärtstartare, hjärtstopp, HLR osv.
Känn er hjärtligt välkomna att höra av er till oss så ska vi hitta en bra lösning för både utbildning och hjärtstartare på företaget.
Undersökningar visar att behovet av repetition är stort. Dessutom tillkommer ofta nya medarbetare, som också behöver utbildas.
Vi har därför tagit fram ett koncept med våra hjärtstartare och utbildningar som innebär att du är säker i 6 år framåt.
Vad våra kunder säger om oss
“Vi är väldigt nöjda med den utbildning vi fått/får genom Hjärtstartare Sverige AB. Deras instruktörer är väldigt trevliga, lyhörda, proffsiga, håller en hög servicenivå samt engagerar sig i gruppen. De lär ut på ett sätt som gör att gruppen vill lyssna och lära sig vilket för oss är extra viktigt då vi har mycket yngre personal. Vi uppskattar även att kursen går att få på engelska vilket vi behöver i en av våra parken där vi har några engelsktalande i personalen. Jag kan varmt rekommendera Jonas och hans kollegor för denna utbildning.”
Pernilla Åsbrink
Senior Park Manager, Yoump Sverige
“Vi på Ragn-Sells är jättenöjda med Hjärtstartare Sverige AB och Jonas som håller i våra kurser! Utbildningen genomförs på våra anläggningar och är lättsamma och så nödvändiga för alla människor, inte bara för vår personal. Jonas har genom sin kunskap och humor gett våra medarbetare en utmärkt grund för att kunna ingripa i situationer som kräver den här kunskapen med självförtroendet att våga när man vet att man kan det. Regelbunden utbildning stärker våra medarbetare och vi får en säkrare arbetsplats.”
Tina Eriksson
Utbildningssamordnare på Ragn-Sells AB
“Kan mer än bara rekommendera Hjärtstartare Sverige AB och Jonas utbildning i Hjärtstartare och HLR som vi fick i samband med köp av en hjärtstartare till bostadsrättsföreningen. Vi fick oss en nyttig och rolig kväll i föreningen tillsammans.”
Niklas Berg
Fastighetsförvaltare och styrelsemedlem i BRF Jasminen Södertälje
Kontakta oss om du inte hittar svaret du söker på hemsidan!
Vanliga frågor & svar
Är brandskyddsutbildning ett krav?
Det beror på situationen. I Sverige är det arbetsgivarens ansvar att säkerställa att arbetsmiljön är säker. Enligt Arbetsmiljölagen (AML), ska arbetsgivaren vidta alla åtgärder som behövs för att förebygga att arbetstagaren inte utsätts för ohälsa eller olycksfall. Detta inkluderar att ge nödvändig utbildning och information.
När det gäller brandskydd, regleras detta ytterligare av Lagen om skydd mot olyckor (LSO). LSO kräver att alla som bedriver verksamhet ska vidta nödvändiga åtgärder, för att förebygga och begränsa konsekvenserna av olyckor. För att minimera risken för skador orsakade av en brand, krävs det att alla på arbetsplatsen har goda kunskaper, både i hur man identifierar brandrisker och hur och när man ska bekämpa en brand som redan har uppstått. Därför bör alla anställda regelbundet genomgå en brandskyddsutbildning. När det gäller specifika lagkrav är det företagets riskanalys som ska ligga till grund för beslutet. För mer detaljerade myndighetskrav rekommenderas det att besöka Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) eller Arbetsmiljöverkets hemsidor.